RPAS teorikurs

Se også vårt nettbaserte teorikurs

RPAS teorikurs er et godt dokumentert intensivkurs for som dekker pensum til droneeksamen. Fra 1. februar 2017, må du ha bestått luftfartstilsynets e-eksamen dersom du lovlig skal føre et ubemannet luftfartøy (RPAS) i operatørklassene RO2 og RO3. Teorien er omfattende og det kreves at du har god kunnskap om norsk luftrom, lover og bestemmelser, meteorologi, menneskelige faktorer og begrensninger, operasjonelle prosedyrer og mye mer. 40 spørsmål med 4 svaralternativer må besvares innen 80 minutter. Det kreves minimum 75% riktige svar for å bestå. Har du kunnskapen?

Vi går igjennom pensum for E-eksamen steg for steg og går i dybden i de vanskelige emnene. Målet er at du skal tilegne deg god teoretisk kunnskap og bestå teorieksamen på første forsøk. I tillegg til pensum dekker vi eksaminators tenkemåte og jobber oss gjennom lignende eksamensspørsmål, slik du unngår de dumme fallgruvene. Du vil også få utdelt tre forskjellige teoriprøver (med utfyllende fasit) som ikke er så ulik den du vil møte på eksamensdagen.

Alle våre kursholdere har erfaring som flyinstruktører fra bemannet luftfart og har god kunnskap om de nødvendige fagområdene. Dette sikrer deg maksimalt læringsutbytte. Kurset komplementeres med skolens egen fagbok - Teoriboken for ubemannet luftfart.

Kursbøker og kursbevis er inkludert i kurskostnaden.

Teoriboken for ubemannet luftfart

Teorieksamen

Fra 1. februar 2017 må du ha bestått Luftfartstilsynets E-eksamen dersom du lovlig skal føre et RPAS fartøy i klassene RO2 og RO3. Kort oppsummert:

- Teorieksamen avlegges ved en av Statens vegvesen sine trafikkstasjoner.
- Utføres elektronisk ved hjelp av PC.
- 40 flervalgsspørsmål med 4 svaralternativer som må besvares innen 80 minutter.
- Minimum 75% riktige svar for å bestå.

Les mer om eksamen på luftfartstilsynet sine hjemmesider.

FAQ

Kurset passer for deg som skal avlegge luftfartstilsynets teorieksamen for ubemannet luftfart, eller ønsker å tilknytte seg verdifull teoretisk kompetanse.
Teorieksamen avlegges ved en av Statens vegvesen sine trafikkstasjoner. Liste over trafikkstasjoner og åpningstider finner du her. Eksamensgebyret på kr 1010,- betales kontant eller med debetkort.
Meld deg på kurset ved å opprette brukerkonto og trykk på "Påmelding" i kolonnen til høyre. Du kan også melde deg på kurset ved å sende oss en e-post med kontaktinformasjon og ønsket kursdato til info@ubemannet.no

Dersom noen av stedene eller tidspunktene ikke passer deg, kan du sende en forespørsel til oss. Husk at kurset også kan arrangeres bedriftsinternt - der du er.

Tlf: 454 21 377
E-post: info@ubemannet.no

Logg deg inn og trykk påmelding, eller send en e-post til info@ubemannet.no