Multicopter RO2/RO3

Neste Kurs holdes i Drammen, den 30/09/2019


 

Kurset gir deg praktiske flygeferdigheter og en helhetlig forståelse for operasjonelle prosedyrer. Kurset setter deg videre i stand til å forberede og gjennomføre RO2 og RO3 (VLOS) operasjoner. Læring sikres ved klasseromsundervisning og praktisk flyging med 1-til-1 instruksjon.

 

Formålet med kurset er å gi deg kunnskaper og ferdigheter slik du kan operere sikkert og i tråd med regelverket (RPAS paragrafen §28 eller §36). Vi går igjennom operasjonelle prosedyrer som blant annet inkluderer praktisk bruk av NOTAM-tjenesten og utarbeiding av risikoanalyser. Kurset gjennomføres over to dager med en kombinasjon av tradisjonell klasseromsundervisning og individuell 1-1 instruksjon med et av skolens RPAS-fartøy (over 2.5kg). Kursbevis utstedes etter endt ferdighetstest.

 

Kurset holdes av piloter med bakgrunn som flyinstruktører med lang fartstid innen ubemannet luftfart. Ved å benytte kjente prinsipper fra bemannet luftfart er vi med på å trygge dronebransjen med økt fokus på kompetanse.

 

Kursmateriell og lunsj er inkludert i kursprisen. Vi har hotellavtale med Nordic Choice Hotels som gir deg gode rabatter dersom du har behov for overnatting. Kontakt oss for mer informasjon.

Kurspakken

Kurspakken er inkludert i kursavgiften og inkluderer reviderte lærebøker for 2019, annet opplæringsmateriell samt en refleksvest merket med "Dronepilot".

• Droneboken - En teoribok for bemannet luftfart
• Kurshefte med operasjonelle prosedyrer
• Brukermanualer
• Luftfartskart
• Refleksvest

Utstyr

Vi benytter moderne og profesjonelt utstyr med flere sikkerhetssystemer. Gjennom praktisk opplæring får du kjennskap til ulike systemer. Leie av fartøy er inkludert i kurskostnaden.

Målgruppe

Kurset passer for piloter tilknyttet RO2 eller RO3-organisasjoner. Med dokumentert kunnskap skiller du deg ut i mengden.

FAQ

RO2
Katagorien lar deg operere drone med maks avgansvekt (MTOW) på 25 kg. Klassen har strengere krav til teoretisk kompetanse og piloter må bestå luftfartstilsynets teorieksamen for ubemannet luftfart. Operatører i denne kategorien skal kun operere under 120 m (400 fot) over bakken eller vannet, enten innenfor synsrekkevidde (VLOS), utvidet synsrekkevidde ved hjelp av observatører (EVLOS) eller utenfor synsrekkevidde (BLOS).

RO3
Dette er den høyeste operatørkategorien. Fartøy som drives av turbinmotor, eller fartøy med en MTOW over 25 kg havner automatisk i denne kategorien. I likhet med RO2 må piloter i RO3 klassen også bestå teorieksamen. RO3 kan operere VLOS, EVLOS og BLOS over 120 m over bakken eller vannet samt innenfor minimumsavstandene som er satt i forskrift om droneflyging, på de vilkår som er satt i operasjonsmanualen.

For å kunne operere i RO2 eller RO3 kategorien må selskapet inneha operatørtillatelse i en av disse operatørkategoriene.
Meld deg på kurset ved å opprette brukerkonto og trykk på "Påmelding" i kolonnen til høyre. Du kan også melde deg på kurset ved å sende oss en e-post med kontaktinformasjon og ønsket kursdato til info@ubemannet.no
Det er en fordel å ha fullført luftfartstilsynets e-eksamen. Klikk her for å lese mer om vårt teorikurs.

Dersom noen av stedene eller tidspunktene ikke passer deg, kan du sende en forespørsel til oss. Husk at kurset også kan arrangeres bedriftsinternt - der du er.

Tlf: 454 21 377
E-post: info@ubemannet.no

Logg deg inn og trykk påmelding, eller send en e-post til info@ubemannet.no